Posted by: Wonder | August 7, 2010

3 idiots (2009)

3 φίλοι συναντιούνται μετά από καιρό για να αναζητήσουν έναν συμφοιτητή τους, τον οποίον έχουν χάσει ήδη από την ορκωμοσία. Στον δρόμο τους θυμούνται πώς γνωρίστηκαν, τι περιπέτειες έζησαν στο πολυτεχνείο και πώς η διαφορετικότητα και η αυθάδεια του αγαπημένου τους φίλου επηρέασε καταστάσεις και άλλαξε και τους ίδιους.

(+) Η πρώτη 1 ώρα είναι πολύ καλή. Έχει κέφι, ελάχιστα τραγούδια, η υπόθεση είναι ικανοποιητική και μπορείτε να σταματήσετε την προβολή ανά πάσα στιγμή μετά το πέρας της.

(-) Η ταινία κρατάει 2 ώρες και 40 λεπτά. Δεν έχω ξαναδεί Bollywood και δεν ξέρω τι περίμενα. Ίσως αυτό που δε μου άρεσε στην ταινία να μην ήτανε το Bollywood στοιχείο της (1. χοροί, τραγούδια και χαρά, 2. τεράστια διάρκεια, 3. έλλειψη θεματικής συνοχής), αλλά η ίδια η ταινία. Μου φαίνεται αλλοπρόσαλλη μια ταινία όταν είναι ταυτόχρονα κωμωδία, μυστηρίου, συναισθηματική/κομεντί, δραματική/μελό και κοινωνική. Σε 5 διαφορετικά τμήματα! Πολλοί χαρακτήρες, τεράστια υπόθεση, υπερβολές συνέχεια και ένα βασικό θέμα, που, αν το τραβάς από παντού δεν μπορεί να σε πάει πουθενά.

imdb


Leave a comment

Categories